Заяву щодо занепокоєння обставинами встановлення результатів виборів у Ходорівській об’єднаній громаді підтримали 39 депутатів Львівської обласної ради з необхідних 43 голосів для ухвалення. Зокрема, «за» не голосувала фракція ВО «Свобода.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Голова Львівської обласної ради, з ініціативи голови фракції ВО «Батьківщина» Юрія Гудими, двічі вносив заяву Львівської облради на розгляд депутатів. Однак, депутати рішення не ухвалили. «Емоції забирають розум. Це прецедент, коли рада, до складу якої входять представники демократичних партій не підтримала рішення щодо захисту демократичного волевиявлення громадян Ходорівщині», – наголосив Юрій Гудима.

Нагадаємо, фракція ВО «Батьківщина» під час сесії облради, 29 березня, оприлюднила звернення до голови Львівської ОДА щодо можливих фальсифікацій під час підрахунку голосів виборів на Ходорівщині та заблокувала трибуну з вимогою забезпечити хід виборчого процесу відповідно до чинного законодавства.

Після наради голів фракцій, голова Львівської обласної ради наголосив, що для забезпечення належного ходу виборів, облрада створить робочу групу на чолі із заступником голови облради.

До складу групи облради увійшли представники політичних сил учасників виборчого процесу. Група виїхала до Ходорова на засідання ТВК. «Наша політична сила надала протоколи паралельного підрахунку з мокрими печатками для зняття сканкопій, такі ж протоколи, у разі наявності, надають і представники інших партій учасників виборчого процесу. Результат підрахунку, який здійснюватиметься за участі представників апарату облради, мають оприлюднити на офіційному сайті ради», – розповів голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Гудима.

Крім того, голова облради на ранковому засіданні повідомив, що депутати Львівської обласної ради готують спільне звернення до всіх сторін виборчого процесу з вимогою утриматися від фальсифікацій.

За результатами паралельного підрахунку голосів на виборах до міської ради об’єднаної Ходорівської громади ВО «Батьківщина» лідирує з 18,99% голосів. Водночас у ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на офіційних осіб, де вказано інші результати підрахунку.