Депутати Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина» звернулися до правоохоронців області з проханням оприлюднити результати службового розслідування подій у Львові на початку травня, коли молодь намагалася самостійно демонтувати пам’ятник радянському письменнику Степану Тудору. Також обласні обранці адресували лист до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням взяти на особистий контроль розслідування інциденту.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

На думку депутатів, 9 травня на площі Євгена Маланюка, що у Львові, поліція безпідставно взяла участь у побитті громадських активістів, які здебільшого є молодими людьми і заявляли про те, що діють згідно з чинним законом про декомунізацію в Україні.

«Ми розуміємо усю складність ситуації, яка на той момент склалася у Львові, і так само чітко усвідомлюємо, що ніхто у будь-який момент не може переймати на себе обов’язки держави, діючи силовими методами, проте чітко заявляємо, що жорстокість, яку продемонстрували правоохоронці, неприпустима і є прямим порушенням статті 43 Закону України «Про національну поліцію», – наголошують депутати у своєму зверненні.

«Батьківщинівці» зазначають, що правоохоронці не вжили усіх необхідних заходів для того, аби попередити правопорушення зі сторони молодих людей, а також не застосували інших методів для його припинення до того як використати заходи примусу.

tudor