За сприяння «Батьківщини» до Львова на свята приїхало понад 70 дітей із Донецької області.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», діти побували на прем’єрній виставі «Дорога до Різдва» в Першому українському театрі для дітей та юнацтва й переглянули різдвяний 3D-мультфільм просто неба.

Діти також відвідали Національний музей імені Андрея Шептицького, де ознайомилися з експозицією «Гуцульське Різдво», в якій представлено понад 500 експонатів із фондів музею та приватних колекцій. Для гостей з Донбасу «батьківщинівці» провели майстер-класи з приготування куті та вареників. Народний майстер, звіздар Богдан Новак розповів про історію Різдвяної зірки та разом із дітками змайстрував найголовніший символ вертепу.

Святковим різдвяним настроєм із гостями з Донбасу поділилися вихованці театрального гуртка Львівського національного аграрного університету, які показали вертеп.

Дітей зі святами привітав голова Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

«Різдво – це родинне свято, і нам надзвичайно приємно в ці святкові дні розділити радість народження Ісуса Христа з дітьми Донбасу. Це ще раз підтверджує, що Україна – єдина», – зазначив Михайло Цимбалюк.