У Народному домі Сокалю, що на Львівщині, відбулася урочиста академія з нагоди 125-річчя від дня народження предстоятеля УГКЦ Йосифа Сліпого «Перемога від Бога, майбутнє України – в тобі», який ініціювали місцеві партійці.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку, у заходах взяв участь голова «Батьківщини» Львівщини Михайло Цимбалюк та депутат Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

За словами керівника «Батьківщини» Львівщини, гортаючи життєві сторінки Патріарха, мимоволі проводиш паралелі з тими подіями, які зараз відбуваються на Сході Україні.

DSC_0530

«Українці знову виборюють свою незалежність, викристалізовують національну ідею, обстоюють саме право бути українцем. На жаль, і зараз це не просто, адже, ведучи боротьбу, новітні герої знову зазнають утисків – як моральних так і фізичних», – зауважив Михайло Цимбалюк.

Урочиста академія ініційована керівником галузі культури Сокальського району, «батьківщинівкою» Мирославою Михайлюк, якій Михайло Цимбалюк подарував фотокопію портрету Йосипа Сліпого. Також очільник «Батьківщини» у Львівській області подарував картину Патріарха канцлеру Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ о. Роману Синицькому.