Заступник голови партії ВО «Батьківщина» Сергій Власенко під час прес-конференції у Львові  наголосив, що провладні бізнесмени зацікавлені у тіньових схемах закупівлі вугілля з окупованих територій. За його словами, замість того, щоб розвивати енергетичний комплекс на територіях, які розташовані на підконтрольній Україні території окремі підприємці докладають зусиль для посилення незаконної торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Також Сергій Власенко переконаний, що доки Україна торгуватиме з тимчасово окупованими територіями, то з країни виїжджатимуть у пошуках кращої долі за кордоном.

«У 2013 році я був свідком ситуацій, коли мої друзі, невеликі підприємці, готові були продати свій бізнес за 20 відсотків його вартості і виїхати з країни. Але я пам’ятаю, яке було піднесення у 2014 році… А зараз ця тенденція знову повертається: люди готові виїхати і шукати щастя на чужині», – розповів нардеп.

Політик також наголосив на необхідності запровадження воєнного стану на окремих територіях Луганської та Донецької областей.

«На цих територіях виборів проводити не можна, поки українська держава не відновить там свій повний суверенітет. Це означає: припинення вогню, виведення всіх іноземних збройних контингентів з цієї території, роззброєння всіх незаконних збройних формувань,  відновлення контролю за україно-російським кордоном з боку української держави та повернення всіх мігрантів, які змушені були виїхати. І тільки після цього можна проводити підготовку до виборів», – вважає Сергій Власенко.