Юлія Тимошенко переконана, що головними завданнями участі ВО «Батьківщини» у виборах до керівних органів об’єднаних громад є захист маленьких місцевих громад від знищення, захист сільськогосподарської землі та збереження України як держави. Про це лідер партії наголосила під час з’їзду партії, який відбувся у Києві.

«Вибори керівників та депутатів рад об’єднаних громад означають три речі. Головне – це захист невеликих громад від знищення. І це питання стоятиме перед кожним, кого оберуть для служіння людям на місцях. Відтак, перше завдання – не дати знищити місцеві громади! Друга мета – надійно захистити сільськогосподарську землю, щоб ніхто не міг навіть кроку зробити на шкоду Україні й українцям. І третя наша мета – врятувати Україну в цілому!» – наголосила Юлія Тимошенко.

За словами «батьківщинівців», цього року влада має намір уже найближчим часом повністю завершити об’єднання територіальних громад, а тому на нас уже цього року очікує щонайменше півтисячі виборів до рад ОТГ України.

Голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк наголосив, що попри вагомі недоліки в українській децентралізації, «батьківщинівці» беруть участь у виборах, аби впливати на прийняття рішень на місцевому рівні.

«Важливо, щоб процес децентралізації в Україні відбувався добровільно, а не примусово. «Батьківщина» підготувала програму розвитку ОТГ, адже, ймовірно, що центральна влада перекладе частину своїх проблем на плечі громад», – зазначив Михайло Цимбалюк.

За словами очільника «Батьківщини» на Львівщині, основний акцент роботи «батьківщинівців» на місцях – це збереження в державній власності землі.
«Окрім того, маємо зберегти українське село, потрібно адекватно проводити медичну реформу, не закривати фельдшерсько-акушерські пункти та школи», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Юлія Тимошенко також нагадала, що на грудневих виборах 2016 року до 183 об’єднаних громад партія «Батьківщина» стала лідером і змогла об’єднати виборців.

Зазначимо, що 30 квітня у Львівській області відбудуться вибори до трьох об’єднаних територіальних громад – у Жовківському, Миколаївському та Городоцькому районах.