Навіть у сезон відпусток політичне життя в країні не дає змоги відпочити – українські чиновники продовжують дивувати нас своїми заявами та вчинками і подекуди через весь трагізм ситуації нам не лишається нічого, аніж просто розводити руками або ж усміхатися. На жаль…

Наскільки потрібно бути «професіоналом», щоб на посаді міністра соціальної політики України в ефірі одного з загальнонаціональних каналів заявити про те, що українці витрачають на їжу 50% своїх доходів через те, що багато їдять, порівнявши нас з німцями, які 14% коштів витрачають на продукти харчування. Очевидно, міністр соцполітики не врахував важливої складової – фінансового забезпечення обидвох націй – німці, звісно, що заробляють більше! Насправді українці недоїдають. Згідно з даними Державної служби статистики, у зв’язку з підвищенням цін на продукти харчування, мешканці нашої країни менше споживають м’яса, риби та молока.

А співвідношення зарплата-витрати українця трагічне, адже ж за «мінімалку» не кожен зможе купити якісні продукти, оплатити комунальні послуги, лікування та відкласти на відпочинок. … Щоб говорити про те, що українці багато їдять для початку необхідно в Україні забезпечити той рівень доходу, який є в Німеччині, а нинішнім чиновникам не варто шукати абсурдних відповідей на незручні для них питання – чому в країні справи йдуть не так, як належить…

Заможність українців залежить і від рівня корумпованості на усіх владних гілках. До прикладу, резонансна подія цього тижня – відставка керівника «Укрзалізниці» Войцеха Балчуна продемонструвала те, що в нашій країні з хабарництвом важко боротися. Це потужне підприємство залишається великим місцем розкрадання державних коштів. Так, Національне антикорупційне бюро вже розслідує 19 кримінальних проваджень за фактом нечесності на ПАТ «Укрзалізниця». Якщо один з найкращих польських менеджерів не зміг побороти «тіньові схеми», то залишається лише здогадуватися наскільки ця корупційна гідра глибоко вкоренилася у нашій державі. І якби ж то лише на одному підприємстві. В нашій державі нажитися на рівному місці є багато охочих – на будівництві стіни з Росією, за даними антикорупціонерів, внаслідок злочинних дій державі завдали збитків щонайменше на 16 мільйонів гривень …Загалом країна втрачає десятки мільярдів гривень і все це відображається на кишені звичайного українця.

В контексті усього згаданого вище, кожен чиновник в нашій країні повинен якісно і натхненно працювати, визнавати свої помилки і дбати про добробут українців, а не бавитися цинічними, політичними заявами і думати про те, як і де увірвати собі ласий шматок!

Михайло Цимбалюк, Фейсбук, 12 серпня 2017 року.