Всі ініціативи, які пропонує Російська Федерація вустами будь-якого свого офіційного представника – це все лише шкодить Україні та її мешканцям і ідея з миротворцями на Донбасі не є винятком. Про це в прямому ефірі на каналі NEWSONE повідомив голова Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба партосередку.

За словами Михайла Цимбалюка, згідно з миротворчими нормами саме «блакитні каски» вводять саме в ту державу, де є внутрішній конфлікт, тобто громадянська війна.

«Виходить, що таким чином певні особи хочуть нав’язати нам цю ідею і визнати, що в нас не війна збоку Росії з Україною, а внутрішньогромадянський конфлікт.  Введення миротворців не передбачене Мінськими угодами, а тому нам потрібно повернутися до Будапештського меморандуму, в якому Росія і низка країн гарантували безпеку в Україні», – наголосив очільник «Батьківщини» на Львівщині.

Політик вражає, що до врегулювання конфлікту на Сході України потрібно  залучити і США.

«Ця країні повинна сказати своє конкретне слово, а не висловлювати занепокоєння, тому що саме мир в Україні є гарантом безпеки на усьому континенті, а введення миротворців на Донбас призведе до міжнародної ізоляції», – наголосив Михайло Цимбалюк.