Реформи, які сьогодні проводить чинна влада, прямо загрожують існуванню української нації та державі Україна загалом.

Про це повідомила лідер фракції «Батьківщина» у програмі «Свобода слова» на телеканалі  ICTV.

«На жаль, машина влади не змінилася. Сьогодні людина не може знайти правди, ані в судах, ані в силових органах, ані в прокуратури, ані в реформах», – сказала вона.

За словами парламентаря, усе, що сьогодні називають реформами, – це знищення української нації.

«Інакше, як геноцидом  українців, це назвати не можна. Не може бути випадковістю створення умов, за яких за першу частину 2017 року на постійну роботу до Польщі виїхали 700 тисяч українців. Чому за час цих реформ зарплати та пенсії за останні 3 роки стали у  доларовому обчисленні у 2-3 рази нижчі, ніж були до реформ», – зауважила політик.

На думку Юлії Тимошенко, не випадковим є запровадження пенсійної реформи, якою на 30% знижують коефіцієнт нарахування пенсій всім пенсіонерам, які виходитимуть на пенсію.

«Це не реформи: вас просто заганяють у глухий кут. Подивіться, ціни на продукти харчування вищі, ніж в країнах Європи, а зарплати у 16 разів нижчі за європейські», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона також звернула увагу на те, що за останніми висновками ООН, за 3 роки 60% людей опинилися за межею бідності.

«І це свідома політика?» – обурилася депутат.

Юлія Тимошенко також прокоментувала медичну реформу: «Я не вірю, що влада не знає, як робити медичну реформу. В усьому світі спочатку запроваджується медичне страхування, а потім вже платна медицина. В іншій послідовності в жодній країні світу це не відбувалося. Як можуть невипадково спочатку вносити закон про 100% платну медицину, а потім думати, що колись буде страхова медицина?» – запитала вона.

На переконання парламентаря, медична реформа передбачає 4 речі, які 80% людей не переживуть:

– відсутність гарантованої страхової медицини;

– запровадження протоколів лікування за європейськими цінами, які в 10 разів вищі, ніж те, що люди зараз платять лікарям;

–  переведення  видатків на медичне обслуговування з місцевих бюджеті в центральний фонд;

– звуження безкоштовного набору на невідкладну допомогу.

«Усі ці кроки влади загрожують національній безпеці Україні і кожному українцю, який сьогодні вижив усупереч тим експериментам, які проводить ця влада. Я переконана, що примусово скорочується населення України. Тож або ми цьому протистоятимемо, або нас скоро не стане», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко переконана в необхідності принципово іншої стратегії життя країни.

«Треба замінити технологію знищення країни на технологію процвітання. Те, що ми зараз маємо, не має економічного або фінансового підґрунтя. Наша біда штучно створена», – наголосила лідер «Батьківщини».