Юлія Тимошенко вимагає негайно розглянути на засіданні Верховної Ради України ситуацію зі зростанням цін та інфляцією.

Про це лідер «Батьківщини» наголосила на Погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій і комітетів.

«Ми вимагаємо негайно розглянути в парламенті факт екстреного зростання цін на продукти харчування та товари для людей», – заявила вона та додала, що за останній час ціни стрімко збільшуються.

Парламентар упевнена, що це «прямий наслідок неконтрольованої емісії гривні в НБУ, який випускає папірці, абсолютно не підтримані зростанням економіки».

Юлія Тимошенко також висловила обурення тим, що Валерія Гонтарева «продовжує в кулуарах керувати Нацбанком під головуванням президента Порошенка».

За її словами, фракція «Батьківщина» виступає проти пенсійної та медичної реформ влади і не голосуватиме за них, адже їхня справжня мета – скорочення населення України.

«Влада змішала в один закон осучаснення та індексацію пенсій, яких вже вимагають існуючі закони. Влада назвала це пенсійною реформою і замаскувала значне погіршення стану українських пенсіонерів. До того ж цією реформою пропонується підвищити на 10 років трудовий стаж для виходу на пенсію – до 35 років. Також пропонується скоротити коефіцієнт нарахування пенсій з 1,35 до 1, що на 35% зменшить реальне нарахування пенсій. Це не пенсійна реформа – це великий обман!» – заявила Юлія Тимошенко журналістам, аналізуючи проект пенсійної реформи.

Політик також упевнена, що треба негайно ухвалювати окремі закони щодо скасування 15% податку на пенсії працюючих пенсіонерів.

Коментуючи медичну реформу, лідер партії назвала її «зачисткою всієї мережі лікувальних закладів у селі та маленьких містах» і великою корупцією.

«З усіх місцевих бюджетів будуть забирати гроші, які завжди витрачалися на медицину. Натомість в центрі буде створена велика годівниця, очолювана оточенням президента, яка на корупційній основі розпоряджатиметься 97 млрд грн», – зазначила вона.

На переконання парламентаря, це не медична реформа – це «добивання всіх українців, які і зараз не мають нормального доступу до медицини».

«Відбудеться скорочення мережі лікарень, лікарів, медичних сестер, буде впроваджено практично стовідсоткову медицину для українців без обов’язкового медичного страхування. Це не реформа! По суті, це – продовження стрімкого скорочення населення України», – з обуренням наголосила лідер фракції.

Юлія Тимошенко також упевнена, що впровадження судової реформи зробить практично неможливим доступ людей до правосуддя: «Це не реформа, президент просто прибирає судову систему до своїх рук. Кожен, хто за це проголосує, – буде цією більшістю, яка сьогодні згуртувалася навколо Порошенка. Нам треба подивитися на цю більшість і знати її поіменно».