Сьогодні в Україні проявляються спроби встановити одноосібне управління державою із повним нехтуванням думки українського народу, що представляється депутатами відповідних рад.

Згідно з соціологічними дослідженнями низки рейтингових груп, за ВО «Батьківщина» готовий проголосувати найбільший відсоток українців. І це ймовірно, не дуже подобається нинішній владі, яка відчуває, що її рівень підтримки катастрофічно падає. Наразі Львівщина та й уся Україна стоїть перед важливішими викликами сьогодення, які полягають у високих цінах на продукти харчування порівняно з іншими регіонами України, зростання тарифів ЖКГ, підвищення цін на газ, електроенергію, воду, транспорт. Саме ці питання потребують уваги та нагального вирішення обласним керівництвом.

На превеликий жаль, війна з опозиційною силою ВО «Батьківщина» нинішньої влади йде на всіх фронтах. Підбираючи кандидатів від нашої політичної сили до рад ОТГ, вибори в яких відбудуться 29 жовтня цього року, спостерігаємо величезний на них тиск – людям погрожують звільненнями з роботи, закриттям бізнесу. Окрім того, партію ВО «Батьківщина» намагаються очорнити і в інформаційному полі. Прикро, що у нашому регіоні є журналісти, які систематично розміщують статті відверто наклепницького характеру. А минулого тижня по області масово розклеїли десятки бігбордів з негативом про лідера нашої політичної сили. Офіційно замовник не вказаний, але ми добре розуміємо – хто може стояти за цією справою… А тому хотіли б, щоб і правоохоронні органи дали свою оцінку наклепу та незаконному розміщенню цих бігбордів.
Така активність недругів проти ВО «Батьківщина» – не випадковість. І ми свідомі того, що влада на цьому не зупиниться – тим більше до старту президентської кампанії лишається трохи більше року.

Політичні опоненти «Батьківщини», замість чесної та справедливої політичної боротьби, пішли шляхом залякувань і переслідувань.
«Батьківщина» категорично протестує проти політичного тиску. З нашою політичною силою розправлялися за часів попередніх влад і, на жаль, нині ми спостерігаємо те ж саме. Такі методи не повинні використовуватись у сучасній, демократичній державі.
Ми стурбовані і тим, що відбувається у Львівській обласній раді. Передовсім звертаю увагу керівництва ЛОР на постійне порушення регламенту сесії – тим, що депутатам нашої фракції президія просто не надає слово для виступу.

Викликає велике здивування і ситуація у профільних комісіях Львівської обласної ради. Не проходить реорганізацію транспортна комісія, а проблем в цій галузі є багато. Не хочеться вірити, що обласне керівництво спеціально блокує роботу комісії, аби отримати повний контроль над транспортною галуззю. Подібна ситуація з комісією питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності – в цій комісії працюють лише голова та секретар.

Прикро і те, що два роки поспіль у Львівській обласній раді немає профільної комісії з розвитку села та АПК. До речі, єдина облрада в Україні без цієї комісії. Без сумніву розвиток села – це важливий напрямок розвитку окремих регіонів, а централізовано над ним у Львівській області ніхто не працює. Тим більше, що в нашому регіоні є багато фахових спеціалістів та фермерів, прислухавшись до їхньої думки та грамотно вклавши гроші, агропромисловий комплекс на Львівщині можна підняти на якісно новий рівень.

Зважаючи на вище сказане, фракція ВО «Батьківщина» вимагає припинити політичний тиск на партійців в межах області, а також закликає депутатів Львівської облради доукомплектувати профільні комісії, аби якісно працювати задля розвитку регіону, а не розгортання політичних воєн.