Під час пленарного засідання сесії Львівської обласної ради, яке відбулося 19 вересня, голові фракції ВО «Батьківщина» Юрію Гудимі не дозволили повністю зачитати заяву про політичний тиск.

Суть звернення полягала в тому, що проти ВО «Батьківщина» розгорнута масштабна дискредитаційна кампанія – як інформаційна, так і політична. Зачитавши частину тексту, Юрію Гудимі вимкнули мікрофон, мотивуючи це, нібито, регламентом пленарного засідання. Втім у самій заяві, «батьківщинівці» наголошують і на постійному його порушенні щодо саме обранців від ВО «Батьківщина».

Вважаємо такі дії президії Львівської обласної ради неприпустимими й такими, які суперечать чесній політичній боротьбі, оскільки порушують принципи демократії, свободу висловлювання, адже заява була надзвичайно важливою для суспільства. Закликаємо також інші політичні сили, розуміючи наближеність парламентських та президентських виборів, дотримуватися об’єктивності та справедливості у своїй роботі, не використовувати брудних технологій і говорити зі своїми виборцями чесно.

ВО «Батьківщина», попри протидії цієї влади, буде і надалі докладати максимальних зусиль, щоб подолати політичний тиск й правдиво інформувати українців про реальний стан справ в нашій країні.