«Батьківщина» разом з Асоціацією фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) та профспілками працівників АПК виступають за продовження мораторію на продаж землі та вимагають, щоб це питання було проголосоване у парламенті вже цього тижня.
Про це у понеділок, 4 грудня, повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко на спільному брифінгу з керівниками АФЗУ та аграрних профспілок.

Як зазначила Тимошенко, сьогодні на Погоджувальній раді лідерів фракцій і комітетів ВР «Батьківщина» добилась того, що у вівторок профільний Комітет ВР розгляне всі зареєстровані в парламенті законопроекти щодо продовження мораторію, щоб не пізніше четверга винести їх на розгляд Верховної Ради та проголосувати.

«Залишилося два тижні. Якщо мораторій не буде пролонговано парламентом, в Україні настане справжня біда, з якою боротися вже буде неможливо», – заявила лідер «Батьківщини».

До того ж вона наголосила, що влада в парламенті не прозора, і підпорядкований президентові спікер Андрій Парубій обслуговує узурпацію влади.

«На Погоджувальній раді він не захотів ставити на голосування, як це передбачено Регламентом, питання про продовження мораторію. Тобто він не захотів включити його до порядку денного сесії на вівторок або четвер. Більшість у парламенті сьогодні перетворилася на обслуговуючий персонал для мафії, олігархів та їхніх корупційних оборудок», – зауважила політик.