З ініціативи «батьківщинівців» Львівська обласна рада звернулася до керівництва держави з проханням не скасовувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації, відповідне звернення підтримали більшість депутатів облради.

У депутатському зверненні наголошується, що скасування мораторію узаконить крадіжку земель у селян і дозволить аграрним корпораціям, які належать олігархам, через підставних осіб контролювати значний відсоток українських земель.

У документі зазначено, що фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді зареєструвала законопроект, яким передбачено продовження мораторію на продаж землі на п’ять років та викуп паїв у селян виключно державою за можливості продавати їх за ринковою ціною (у Європі – від 30 тисяч євро за гектар), але у парламенті його не ставлять на голосування.

«Бажання українських чиновників по-злодійськи розпродати землю не має жодного законодавчого підгрунтя. Кабінет міністрів так і не подав парламентарям на розгляд законопроект, що регулює відкритий продаж української землі, а також створення Земельного банку. Наразі ми не можемо говорити про зняття мораторію, а навпаки – треба брати приклад з Німеччини, Канади, де понад 80% земель – державні, та США – там активно викупляють землю й повертають її у державну власність», – наголошують «батьківщинівці».

Депутати Львівської облради вимагають продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення та створити всі умови для розвитку особистих фермерських господарств.