Українська влада у своїх хитрощах переграє саму себе… і вкотре помиляється. Найприкріше те, що жертвами таких рішень стають сотні тисяч звичайних українців, які все своє свідоме життя працювали задля своєї країни, її розвитку, а відтак кращого майбутнього для своїх дітей та внуків… Мова йде про пенсіонерів ЗСУ, МВС, СБУ, інших силових органів – минулого року чиновники вкотре пообіцяли їм осучаснити пенсії, шляхом проведення індексації соціальних виплат.

Кабінет міністрів України заявив, що ще 13 грудня 2017 року скерував до Ради національної безпеки і оборони законопроект про підвищення пенсій військовим. Тоді в Уряді пообіцяли, що пенсії військовим планується підвищити з 1 січня 2018 року – і ці зміни мали би торкнутися 550 тис. осіб, яким би підвищили оплату мінімум на півтори тисячі гривень. Втім, в січні жоден пенсіонер-військовик обіцяної надбавки так і не отримав.

Тим більше, нинішня влада пропонує провести автоматичну індексацію пенсій і розмежувати «бойові» та «звичайні» пенсії, але самої процедури не було озвучено, в результаті – хто виграє від цього також велике питання.

Водночас у Кабінеті міністрів України замовчують ще одну дуже неприємну, але важливу деталь – у Державному бюджеті на цей рік гроші на підвищення пенсій військовим банально просто не передбачили, а на ці потреби потрібно щонайменше 10 млрд грн на рік. Варто також наголосити і на високому рівні соціальної невдоволеності через те, що військовослужбовцям ЗСУ, співробітникам МВС, СБУ та інших силовикам обіцяють перерахунок пенсії ще з 2008 року… До речі, такими обіцянками влада «годує» і пенсіонерів-вчителів, але це тема іншого блогу.

Вбачаю в проблематиці пенсійного забезпечення військових вину саме Міністерства соціальної політики, зокрема його очільника Андрія Реви – він обіцяв з місяця в місяць надати на розгляд народним депутатам законопроект щодо військових пенсіонерів, але, як бачимо, в Раду документ так і не потрапив.

У владних коридорах почали говорити про перенесення індексації військовим пенсіонерам ще на рік, до 2019 року – зауважу року президентських та парламентських виборів. Таким чином, чиновники просто переступають через долі сотень тисяч тих людей, які працювали задля безпеки в країні, жертвували своїм здоров’ям та життям, а в результаті повинні жити за мізерні виплати з боку держави і вимагати соціальної справедливості у судах, перекриттям автомобільних доріг та мітингами біля державних установ…

Zaxid.net, 15 січня 2018 р.