Юлія Тимошенко звернулася до президента Петра Порошенка з вимогою включити кандидата від «Батьківщини» Андрія Євстігнєєва у подання на новий склад Центральної виборчої комісії.

Про це лідер партії повідомила в середу, 24 січня, на прес-конференції у Києві.

Політик зауважила, що ЦВК має бути сформована чесно, з урахуванням кандидатур від всіх парламентських партій, так, як це передбачено законом: «Від того, як буде сформовано комісію, хто і як рахуватиме голоси на президентських та парламентських виборах, залежить, чи відбудеться в Україні повне перезавантаження влади».

Як відомо, президент України вніс до Верховної Ради подання про призначення нових членів ЦВК. У ньому подані кандидатури від усіх фракцій, крім «Батьківщини». Термін повноважень 12 членів Центральної виборчої комісії, включно з головою Михайлом Охендовським, сплив ще у червні 2014 року, ще 1  – у лютому 2017 року.

Юлія Тимошенко повідомила, що її політична сила вчасно, відповідно  до законодавства, подала кандидатуру Андрія Євстігнєєва до складу ЦВК: «Це молода, інтелектуальна людина, кандидат наук, викладач університету ім. Шевченка. Він має досвід співпраці з міжнародними організаціями, має бездоганну репутацію та може посилити роботу ЦВК на предмет чесної роботи».