За ініціативи «Батьківщини Молодої» Києва відбулась чергова зустріч в рамках проекту «Політична кава».

Цього разу молодь поспілкувалася з генерал-лейтенантом міліції, доктором юридичних наук, екс-головою Львівської та Тернопільської ОДА, колишнім очільником обласної міліції Рівненщини, Полтавщини та Львівщини, а нині головою Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Говорили про те, чи дійсно відбулась реформа правоохоронних органів, що таке нова поліція та чи можуть українці відчувати себе захищеними.

«На мою думку, головна проблема реформи в підборі кадрів. За три місяці нових поліцейських навчили керувати авто, володіти зброєю та вивчили Кодекси адміністративні, я тут не кажу про кримінальні, і відправили цих людей куди? На вірну смерть. Раніше мінімум рік було стажування, а зараз це проходить миттєво. І що ми отримали? Злочинці відчули, що ця ситуація неконтрольована. Ми маємо розбиті автомобілі, загублену зброю, а про це мало хто говорить», – висловив власну думку Михайло Михайлович.

Зустріч проходила у форматі діалогу, де кожний міг поставити питання, що його цікавить та отримати відповідь від запрошеного гостя. Обговорили реальну ситуацію, як дівчина не могла додзвонитись до поліції в кризовій ситуацію і чула відповідь: «Зачекайте, всі оператори наразі зайняті». Також молоді люди питали в пана Михайла про його відношення до легалізації зброї в Україні, про відсутність перерахунку пенсій правоохоронцям, що досягли пенсійного віку ще до реформи, та про те, хто все ж таки має відповідати за стан патрульного авто – держава чи співробітник поліції.

Учасники зустрічі подякували Михайлові Цимбалюку за змістовну розмову та обґрунтовані відповіді, а організаторам за цікаву ініціативу.