Попри численні проблеми зараз Львів таки можна вважати містом, яке хоч якось придатне для нормального і комфортного життя. Однак не багато людей пам’ятають, що до 2009 року у Львові води майже не було.

Про це написала у своєму блозі очільниця “Батьківщини” Львова Наталія Тимчій, передає прес-служба місцевого партосередку.

Представниця “Батьківщини” нагадує, як на початку двохтисячних років понад 60% львів’ян мали можливість користуватися водою лише шість годин на добу – по три години вранці і ввечері.

“Виїжджали за межі міста львів’яни майже як на свято, адже можливість прийняти душ у будь-який час доби сприймалася як небачене диво. Зазвичай мешканцям міста після роботи потрібно було якомога швидше повертатися до своїх домівок для того, аби дозволити собі елементарну гігієну чи навіть приготувати їжу”, – зауважила Н. Тимчій.

За її словами, у таких умовах говорити про туристично привабливий Львів було неможливо.

“Ситуація змінилася в останні дні 2009 року, коли під час візиту до Львова тодішній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко дала розпорядження увімкнути цілодобове водопостачання. І це стало апогеєм зусиль тодішньої очільниці Уряду, спрямованих на порятунок Львова від сторічного водяного колапсу”, – наголосила Наталія Тимчій.

Вона також додала, що уряд Юлії Тимошенко завжди глибоко переймався проблемами Львова: виділив понад 191 мільйон на необхідні місту роботи і ще 24 мільйони для населених пунктів, з яких Львів брав воду – на той час, в умовах світової економічної кризи, така сума здавалася фантастичною, але рішення було далекоглядним і уже скоро принесло результати.

“Як результат – Львів отримав шанс стати успішним, а львів’яни змогли більше не відчувати себе менш вартісними, аніж мешканці інших міст країни”, – зазначила Н. Тимчій.

Політик також нагадала, що за усім процесом стояла важка і наполеглива праця тодішнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

“Проблеми можна розв’язувати, головне – мати волю до реальних, а не фіктивних, змін в країні”, – резюмувала Н. Тимчій.