Український народ усе вміє: якщо працювати – то до ночі, якщо співати – то дзінко, якщо творити – то щось неповторне. Саме одним із найнеповторніших і найсвітліших символів України є вишита сорочка. 

Сьогодні, традиційно у третій четвер травня, в Україні відзначають День вишиванки – могутнього символу родинного благополуччя та національної єдності.

Вишиванка є найяскравішим втіленням розмаїтого українського мистецтва і невід’ємною складовою народного вбрання. Українська вишита сорочка є також і джерелом інформації: дивлячись на неї, з її взорів та кольорів ниток можна дізнатися звідки вона.

А ще в Україні про людей, яким таланить у життєвих ситуаціях, часто кажуть: «народжений в сорочці». І цей вислів має глибоко правдивий зміст.

Здавна вірили, що людське тіло складається з астрального, фізичного та душевного компонетів. Фізичне тіло новонародженого здатне найгостріше відчувати зовнішню енергетику, тому традиційно немовлятам при хрещенні заведено дарувати крижму – символ світла.

Для моєї родини вишиванка, а особливо жіноча – це не лише атрибут свята, а справжня сімейна реліквія, яку я отримала від своєї прабабусі. Домотканна вишита сукня, яку ми передали в музей Тараса Шевченка)

Це не просто елемент одягу, наділений енергетикою рідного краю та родини, це – талісман, символ з цілющою силою. Вишиванка в моїй родині творить гармонію.

Нехай і Вам ваша улюблена магічна вишита сорочка приносить тільки добро і радість, зігріває не лише тіло, а й душу та оберігає від найменших негараздів своєю цілющою силою. Носіть вишиванки і будьте щасливими!