Велет українського духу – саме так без перебільшення можна назвати Каменяра, Генія України, поета, письменника, науковця Івана Франка.

…Нині минає 103-я річниця з дня його смерті. Але Іван Франко житиме доти, доки ми пам’ятатимемо про нього, а свого Великого Каменяра, переконаний, українці не забудуть ніколи. Наша мета зараз – не забувати Франка у своїх думках, власних серцях, згадуючи його мудрі настанови і ті самобутні дороговкази, які він залишив у своїх працях!

Напрацювання Івана Франка – життєствердні, державотворчі, натхненні й несуть в собі впевненість, що все буде якнайкраще… Нині чи не кожен написаний ним рядок залишається актуальним, а у його віршах ми знаходимо себе.

Сучасне покоління політиків має вчитися і на творах Франка, і на його конкретних життєвих історіях – потрібно поспішати робити добро і не чекати вдячності від людей – «лупаймо цю скалу і нехай ні жар, ні холод не спинить нас».

…Сьогодні на Личаківському цвинтарі у Львові разом з онуком Івана Франка – Роландом Тарасовичем та директором Міжнародного фонду Івана Франка Ігорем Курусом (Ігор Курус) вшанували пам’ять Великого Каменяра.