Голова Львівської обласної партійної організації Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Михайло Цимбалюк у межах інформаційного марафону “Вибори “П” розповів про небезпеки парламентських виборів.

Так, Михайло Цимбалюк вважає, що ця виборча кампанія відрізняється від усіх попередніх тим, що проводиться у час літніх відпусток. Тому є певні мінуси такого виборчого періоду.

“Явка може бути значно нижча, ніж у попередні періоди. Це погано, адже волевиявлення громадян не буде таким повним тому, що реально половина виборців за різними прогнозами не прийде голосувати”, – коментує Михайло Цимбалюк.

Також небезпеку для України керівник штабу бачить в тому, що в межах України  найактивніше голосує Схід.

“У межах України Схід активно голосує, тому вибір може бути спотворений. Є велика небезпека, що крім президентської партії велику частину набере ще одна опозиційна сила, яка становить, на нашу думку, велику небезпеку щодо розвороту руху України із Заходу на Схід. І це спавді великий виклик перед державою”, – зазначив голова партії “Батьківщина” на Львівщині.

Михайло Цимбалюк також додав, що ці вибори проходять у своєрідне міжсезоння, міжвладдя, наголошуючи на тому, що команда Порошенка ще не пішла, а команда Зеленського ще не прийшла.

“Я маю на увазі, що голови райдержадміністрацій, які були призначені ще Порошенком, не звільнені, залишились їх заступники, і вони представляють політичну силу експрезидента”, – розповів про недоліки виборів Михайло Цимбалюк.

Наголошуючи на важливості парламентських виборів, політик зазначив, що це не тільки вибори до ВРУ і Кабінету міністрів –  це вибори нашого курсу.

“Або ми справді підемо в Європу, зберігаючи наші цінності. Або, не дай Боже, залишимось на місці, або ще гірше звернемо не на той курс”, – застеріг Михайло Цимбалюк.

За його словами, партія ВО “Батьківщина” має своїх спостерігачів майже на кожній виборчій дільниці.

“Насправді, у нас майже на кожній виборчій дільниці є член комісії, який методом жеребкування став головою комісії, секретарем або заступником, або просто членом комісії. Там, де немає представництва, є спостерігачі від ВО ”Батьківщина”. І ми знаємо реальну ситуацію, як відбувається голосування на кожній дільниці. Дуже важливо, щоб члени комісії, не залежно від політсил, діяли згідно чинного законодавства”, – додав Михайло Цимбалюк.

Головний “батьківщинівець” Львівщини зауважив, що головний наголос партія робить на політичному досвіді кандидатів.

“Перед виборами ми не кардинально змінювали програму, але в команду запросили молодих людей. Ми бачимо, що список сформований з досвідчених людей. Ми вважаємо, що в українську політику з новими обличчями мають зайти люди з досвідом, які будуть вчити, як творити нові закони і як керувати державою”, – запевнив голова ВО “Батьківщина” на Львівщині.

Силаньюз