За час правління чинного мера Львову створили привабливу для зовнішнього світу ширму: Львів відкритий для світу, Львів як місто туризму, цілодобових розваг та інноваційних рішень.

Таку думку нещодавно висловила очільниця Львівського міського партосередку ВО «Батьківщина» Наталія Тимчій у інтерв’ю одному із місцевих інтернетвидань.

За її словами, такий образ має свої позитивні функції, але для львів’ян очевидною є фіктивність створеного чинною владою міфу про комфортний та успішний Львів.

Незаконні забудівлі, неякісні ремонти доріг і тротуарів, руйнування історичного ареалу міста, сміттєві кризи, занедбаність цілих районів, безгосподарність, соціальне розшарування, спричинене тіньовим туристичним ринком та багато інших проблем, на думку «батьківщинівки», є реаліями кожного львів’янина.

«Чинний мер міста любить вихвалятися успіхами Львова, але ключові досягнення є заслугою самих львів’ян, а не влади. Насправді ж місцева влада повинна займатися передовсім господарськими і стратегічними питаннями, а не гратися у велику політику», – зазначила Н. Тимчій.

Вона звернула увагу на те, що головними завданнями міської влади Львова є доволі елементарні речі – ремонт та очищення вулиць міста від бруду, забезпечення якісного транспортного сполучення, турбота про життя і безпеку мешканців, створення максимально сприятливих і прозорих умов для підприємницької діяльності, збереження надбань попередніх епох та інше.

Н. Тимчій також зупинилася на тому, що партія ВО «Батьківщина» отримала найбільшу підтримку виборців з-поміж партій, які мають чітке проєвропейське спрямування.

«Фактично нас випередили лише новостворені партійні проєкти, які запустили під вибори», – додала вона.

Політик переконана, що показники «Батьківщини» будуть вищими, про що свідчить динаміка електоральних настроїв українців.

«У Львівській міській раді з 2010 року ми не мали жодного депутата, але це не стало на заваді активній діяльності членів «Батьківщини» і в результаті довіра до нашої політичної сили у місті значно зросла. Якщо говорити про область, то саме Львівщина у кількісному співвідношенні дала найбільшу кількість голосів ВО «Батьківщина» як на президентських виборах, так і на позачергових виборах до Верховної Ради», – резюмувала Наталія Тимчій.