Календарне літо добігло кінця, тож у свої права вступає осінь. А це означає, що розпочинається гаряча навчальна пора, провісником якої є День знань.

Сьогодні та завтра вперше шкільний поріг переступатимуть першокласники, а університетський – першокурсники. Хтось у шкільний клас чи до авдиторії зайде всоте.

Та для кожного учня, студента, їхніх батьків і освітян цей день – особливий, бо нагадує про роль освіти у житті. А освіта, без перебільшення, – це рушій змін і можливість самореалізації.

Саме освіта показує нам усі широти життя, вчить базових речей, допомагає розвивати себе, регіон, державу. Історії успіху частини відомих і впливових сучасників – аргументований приклад того, що якісне навчання – вікно у світ.

У День, коли з осінню пробуджується і офіційна навчальна пора, дозвольте привітати усіх дотичних до свята. Тих, хто черпає знання і ділиться ними. Тих, хто навчає і кого навчають.

Хочу побажати нестримної жаги нового і віддачі науці. Щоб кожен день у школі, університеті чи училищі був цікавим і захоплюючим. А наполегливість приносила хороші результати.

Зрозуміло, що низка проблем в освіті залишаються. Зокрема, оплата важкої і часто невдячної вчительської праці. Але ми робитимемо усе, аби в найближчий час це змінити. Бо освіта – основа основ! Зі святом, дорогі українці!