У світі є сотні професій. І кожна із них заслуговує на те, аби її вважали важливою і особливою. Бо, без лікаря – нації не будуть здоровими, без воїнів – сильними. Без учителів – ми не зможемо розвиватися. І таких «без» можна налічувати немало. Та серед усіх професій світу вагоме місце посідає соціальна сфера.

І саме нині, 3 листопада, в Україні ми відзначаємо День працівника соціальної сфери. Це професійне свято не просто працівників, а людей з покликанням. Чиє серце наповнене теплом і затишком, а руки упродовж років піклуються про українців.

Адже працівники соціального захисту постійно спілкуються з тими, у чиє життя прийшли проблеми – важкі недуги, сімейні чвари, неможливість адаптації у соціумі та економічні негаразди. Тож працівникам соціальної сфери важливо уміти не лише зарадити, а й вислухати та підтримати. Тому – вони поєднують у собі і психологів, і педагогів, і знавців законодавства.

Особливо цінною робота працівника соціальної сфери є нині, коли економічні блага українців не дуже високі, а світ стає з кожним днем жорстокішим і вимогливішим. На нинішнє Міністерство соціальної політики українське суспільство покладає великі надії, але тут важливо чиновникам дійсно знаходити баланс і основне ресурси, щоб покращити матеріальне становище кожного українця.

Цього тижня фракція «Батьківщина» у Верховній Раді України підтримала у першому читанні проєкт закону, згідно з яким до компетенції Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України переходять формування та реалізації державної політики у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції та трудових відносин віднести.

Ми дійсно підтримуємо усі ідеї та починання, які можуть піти на користь громаді. Так, є багато питань до міністерства і щодо того, чи зможуть там фахівці підготувати державну програму щодо проблем вирішення міграції. Тим більше в умовах, коли за кордоном на постійній основі працює понад 3 мільйони українців. А європейські країни збільшують квоту на заробітчан-українців. Проблемних питань у соціальній сфері країни дійсно багато, але нині не про них…

Дорогі й шановні працівники соціальної сфери та соцзахисту, на ваших плечах тримається щастя багатьох українців. Ви даєте їм надію, простягаєте руку допомоги. Ваш хліб нелегкий – але затребуваний. І, мабуть, за свою роботу ви отримуєте не найвищу платню.

Але ваше добро до людей однозначно вернеться сторицею. А ми, законотворці й профільний комітет, першим заступником голови, якого я працюю, зробимо максимум, щоб і ви відчували себе щасливими.

Божої опіки кожному з Вас, гідної оцінки праці і велика вдячність. З професійним святом!