Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів одноголосно підтримав включення до порядку денного проекту Закону України про внесення змін до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо забезпечення прав отримання статусу учасника бойових дій) (р. № 1197).

Про це повідомив перший заступник голови профільного комітету, народний депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

За його словами, впродовж минулого тижня працювала робоча група щодо вивчення проблемних питань із наданням військовослужбовцям Військово-морських сил та Повітряних сил Збройних Сил України права на встановлення статусу учасника бойових дій.

«Мав честь очолювати робочу групу, а відтак, заслухавши всі сторони, які зачіпає Законопроект вирішили підтримати внесення цього документу на розгляд у парламенті і підтримки його в першому читанні за основу», – зазначив Михайло Цимбалюк.