В Україні взагалі не має бути недоторканих осіб, відтак окрім депутатської має бути скасована і президентська недоторканність.

Про це у вівторок, 5 листопада, під час засідання Львівського пресклубу на тему «Депутатська недоторканність: від «тесту Дубневича» до змін у Кримінальному кодексі» заявив народний депутат України, очільник партї ВО «Батьківщина» на Львівщині Михайло Цимбалюк.

Політик зазначив, що Президент України має подати приклад та ініціювати скасування президентської та суддівської недоторканості.

«Усі політичні сили перед виборами обіцяють скасувати недоторканість, але в результаті цього не відбувається. Зрештою, що дає ця недоторканість? З усіх, з кого за останні роки зняли недоторканість, притягнули до відповідальності лише одного. І це було за кордоном, а потім вирок було скасовано і він ще й гроші отримав від української держави», – пояснив Михайло Цимбалюк.

На його думку, головне, щоб правоохоронні органи працювали так якісно, аби всі обранці це відчували.

«Думаю, тепер усі вже розуміють, що їхні переписки фіксують, скидають правоохоронним органам. Народних депутатів прослуховували, прослуховують і будуть прослуховувати на загальних підставах. Тим більше, сьогодні всі законодавчі зміни дозволяють це робити», – зазначив нардеп.

Він також додав, що народні депутати повинні відчувати відповідальність перед суспільством, перед державою і не порушувати чинних законів у своїх висловах та діях.

«Саме це скликання парламенту розставить усі крапки над і у питанні недоторканості», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Leopolis.news.