У п’ятницю, 8 листопада, в Харкові відбулося виїзне засідання комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Протягом дня законодавці провели слухання та низку зустрічей у форматі круглих столів на тему «Соціальна політика на 2020-2024 роки», під час яких обговорили проєкт нового Трудового кодексу України, соціальний захист чорнобильців, ветеранів та учасників бойових дій та питання пенсійного забезпечення.

Народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань соцполітики  Михайло Цимбалюк взяв участь у виїзному засіданні комітету соціальної політики, де учасники, зокрема, визначили пріоритет – підтримувати годувальників родин.

“Ми наполягаємо на тому, що мінімальний прожитковий рівень, мінімальна пенсія, і мінімальна заробітна плата мають бути вирівняні для того, щоб дохід кожної людини не був меншим, ніж прожитковий рівень”, – зазначив Михайло Цимбалюк.

Також пропонували не стягувати податки з прожиткового мінімуму в 4251 грн на кожного члена родини, щоб потім не повертати ці гроші у вигляді субсидій. Для підтримки сімей, в яких є діти з інвалідністю, законодавці пропонують розширити систему денного догляду й запровадити для батьків таких дітей тимчасовий відпочинок.

До 2024 року кількість дітей, що перебувають в інтернатах, має зменшитися вдвічі, а фінансувати ці заклади будуть територіальні громади. Обговорили також необхідність монетизації пільг.

ВІДЕО