У середу, 1 січня, у день народження ідеолога українського націоналістичного руху ХХ століття Степана Бандери на Львівщині відбулися заходи із вшанування його пам’яті.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина», до заходів, які відбувалися Сокалі, Стрию та Трускавці долучилися керівники місцевих парторганізацій  та депутат Львівської обласної ради від Стрийського району Валентина Олексишин.

«Постать Степана Бандери назавжди ввійшла в українську історію завдяки своєму героїзму і стала уособленням боротьби за всю Україну», – зазначила Валентина Олексишин.

У Львові на площі Кропивницького представники міської «Батьківщини» спільно із громадськими діячами поклали квіти до пам’ятника Степанові Бандері. Також відбулася спільна молитва за Україну та громадське віче.

Як відомо, Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в галицькому селі Старий Угринів. Його батько був греко-католицьким священиком з родини стрийських хліборобів.

15 жовтня 1959 року  в Мюнхені знайшли залитого кров’ю Степана Бандеру. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута ціанистого калію, якою вбивця вистрілив в обличчя Степану Бандері. Його прізвище стало одним із символів українського національно-визвольного руху ХХ сторіччя. Після проголошення незалежності багато молодіжних, політичних та громадських організацій названо на честь провідника українських націоналістів.