У середу, 8 січня, у Львові відбулася традиційна театралізована хода «Спалах Різдвяної зірки», основна ідея якої полягає у відродженні традицій ручного виготовлення великих колядницьких зірок – звізд.

Як інформує пресслужба Львівського обласного паросередку ВО «Батьківщина», у цьогорічному фестивалі взяли участь активні «батьківщинівки» Віра Курпіта із Борислава та Ганна Гулій із Дублян, що на Жовківщині.

Також у ході взяв участь народний майстер Богдан Новак, уродженець Надсяння, с.Мацьковичі, зараз проживає в містечку Дубляни.

«Пан Богдан зберіг традиції рідного села та передає їх нам, вкладаючи в мистецтво звіздотворення всю свою душу. Народний умілець виготовив на цьогорічний фестиваль Різдвяну зірку «Урочиста», яка має 12 променів та 1,5 м заввишки», – розповідає голова Жовківського районного осередку «Батьківщини» Микола Кожушко.

Як відомо, учасники цього дійства пронесли Львовом десятки зірок – символів Різдва, які народні майстри виготовляють, використовуючи різноманітні матеріали – дерево, тканину, метал, скло, папір.