Створити свято для того, хто не може створити його сам – таку мету поставили перед собою члени Трускавецького осередку партії «Батьківщина».

На благодійний обід вони запросили ветеранів національно-визвольних змагань, учасників бойових дій в зоні АТО, людей самотніх та з інвалідністю, а також пенсіонерів та багатодітні сім`ї.

Леонід Федевич два роки воював на Сході України. Сьогодні він змінив форму на вишиванку, щоб приєднатися до благочинного обіду. Каже, сорочку йому вишивала дружина і одягає він її на родинні свята. Сьогоднішня зустріч, за словами Леоніда, теж  сімейна. Після пережитого в зоні АТО бути частиною благодійних частувань для нього означає чимало.

«Наш батальйон стояв безпосередньо на передовій, ми були у Вуглегірську, були в Дебальцево, ми були в інших гарячих точках. Важливо знати, що ти потрібен комусь, що це не просто так все, що ти пережив», – розповідає Леонід Федевич,  учасник бойових дій в зоні АТО.

Разом з Леонідом за столом сьогодні зібралось ще більше сотні людей, які потребують підтримки.

«Це одинокі, це багатодітні родини, це всі ті жителі ветерани, пенсіонери, які хочуть сьогодні розділити свято Різдва в такому колі», –  говорить Михайло Цимбалюк,  народний депутат України, голова Львівської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

Різдвяну атмосферу під час обіду додавали колядники. Вони розважали гостей короткими виставами про народні звичаї та святковими піснями. І таке дійство не лише звеселяло учасників, а й об`єднувало в одну співочу родину.

«Люди за столом колядувать разом, а є пенсіонери та люди, що може й зовсім не мають, що з`їсти, але їх не забувають», – розповідають запрошені на свято.

Пам`ятають про нужденних члени трускавецького осередку партії «Батьківщина». Такий благочинний захід організовують не вперше. Акція стала вже місцевою святковою традицією.

«Навіть не пригадую, вже який раз поспіль відбувається цей захід, бо він щорічно проходить. Може до десяти років, а може й більше. До цієї акції теж долучилися і Львівська обласна організація партії «Батьківщина», Дрогобицька організація, Стрийська, Східницька», – наголосив Лев Грицак, член партії ВО «Батьківщина», директор санаторію «Карпати».

Після дійства усім запрошеним роздали подарунки зі смаколиками.