«Батьківщина» утрималася під час голосування за Законопроект, який передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, яка призначається відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина», заступник голови комітету з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів  Михайло Цимбалюк.

«Проект Закону потребує суттєвого доопрацювання до другого читання», – переконаний політик.

Михайло Цимбалюк назвав норми законопроекту, які потребують удосконалення, зокрема потрібно передбачити їх застосування за погодженням із громадськими організаціями.

«Органи місцевого самоврядування на підставі акту обстеження умов проживання малозабезпеченої сім’ї можуть прийняти рішення про не призначення або зменшення розміру допомоги, що може призвести до зловживань та тиску на таку сім’ю, а під час надання допомоги малозабезпеченій сім’ї проводиться перевірка майнового стану сім’ї, у порядку визначеному Урядом – ці норми потребують удосконалення», – підкреслив Михайло Цимбалюк.