Новий Трудовий кодекс, який напередодні затвердив Кабінет Міністрів України, не відповідає вимогам часу та реаліям українських працівників.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк, заступник голови комітету з питань соціальної політики і захисту прав ветеранівпід час спілкування з журналістами у Верховній Раді.

За словами політика, в урядовому законопроєкті «Про працю» виключається роль профспілок, які стоять на сторожі прав найманого працівника. А відтак, роботодавець може звільнити його без погодження профспілкової організації.

«Роботодавець матиме змогу на власний розсуд встановлювати термін робочого тижня або ж робочого дня. І тут ми вбачаємо ризики. Також роботодавець може без пояснення причини звільняти працівника з наступного дня, не вимагаючи від нього відпрацювати певний термін, і звичайно не виплачуючи компенсаційні кошти тим людям, які будуть звільнятися», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Він додав, що уже є заяви міжнародних профспілок, що це неприпустимо і не відповідає європейським стандартам

Політик також зазначив, що партія «Батьківщина» зареєструвала альтернативний законопроєкт, який стосується нового Трудового кодексу.

«Ми зареєстрували законопроєкт за авторства Юлії Тимошенко та групи наших колег і сподіваємося, що найближчим часом будемо розглядати його як альтернативний до того, який подасть Кабінет Міністрів», – зазначив Михайло Цимбалюк.