У четвер, 13 лютого, депутати Турківської районної ради за ініціативою голови фракції партії ВО “Батьківщина” Мирослави Павлик прийняли звернення до вищого керівництва держави з вимогою припинити проведення так званої земельної реформи та необгрунтованості встановлення абонплати на транспортування газу.

Депутати вважають, що земельна реформа повинна відбуватися винятково на конституційних засадах, зокрема з метою забезпечення права власності Українського народу на землю та її охорони як національного багатства.

“Нам потрібний суспільний консенсус, щоб розв’язати гострий соціально-політичний конфлікт, який виник на тлі запропонованої урядом моделі обігу земель. Досягнути цього консенсусу можна лише шляхом широкого суспільного діалогу”, – зазначила керівник партії ВО “Батьківщина” на Турківщині Мирослава Павлик.

За її словами, метою земельної реформи в Україні має бути виключно добробут людини, розвиток села та забезпечення продовольчої безпеки держави, а не продаж землі.

“Реформа відносин власності на землю, правове забезпечення та грошово-кредитна політика держави повинна забезпечити захист інтересів простого селянина та фермера, легкий доступ до матеріальних, дешевих фінансових, та інших ресурсів індивідуальних селянських і дрібних фермерських господарств, спрощення ведення аграрного бізнесу селянами та фермерами  та покращення інфраструктури на селі”, – підкреслила Мирослава Павлик.

Крім того, обранці Турківщини вимагають від парламенту зупинити розгляд законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», а в разі його прийняття – Президент має його заветувати.

Також депутати Турківської районної ради засудили введення НКРЕП абонплати на транспортування газу.

“НКРЕП не враховує того, що жителі населених пунктів прокладали газ у свої житлові будинки власним коштом через приватизовані ділянки і заплатили десятки тисяч гривень за підключення відтак ця плата є необгрунтованою і недоцільною та веде до дальшого збідніння малозабезпечених верств населення України, стане значним навантаженням на сімейний бюджет середньостистичного українця”, – наголосила очільниця “Батьківщини” Турківщини.

Вона звернула увагу на те, що абонплата за транспортування газу окремою платіжкою є  по суті прихованим підвищенням оплати за газ.

“За транспортування газу  споживачі оплачували і в минулих роках, а тому вони вкрай  негативно сприймають таке нововведення і вважають його нахабним і цинічним грабунком, що може призвести до масових  протестних акцій”, – підсумувала Мирослава Павлик, наголосивши на вимозі скасувати необгунтовану та безпідставну постанову про введення абонплати  на транспортування газу.