Поширення коронавірусу та економічна криза потребують зміни державної політики. Не час заощаджувати на захисті українців заради закордонних кредиторів – влада мусить негайно почати переговорний процес щодо реструктуризації державного боргу.

 

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у вівторок, 17 березня,  в ефірі телеканалу «НАШ».

«Треба негайно говорити про реструктуризацію боргу. Я взагалі здивована, що досі не ведеться така розмова. У нас третина видатків бюджету сьогодні йдуть на обслуговування і повернення боргів. А цього країні зараз робити не можна», – зазначила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що влада мусить розробити й індивідуальний підхід для кожної галузі, аби допомогти країні оговтатися від наслідків тієї ситуації, що сьогодні склалася.

«Ми, наприклад, під час кризи у 2009 році для металургійної галузі робили одні заходи, для хімічної – інші, для аграрного комплексу була ще інша програма порятунку. Але зараз у влади цього немає», – зауважила Юлія Тимошенко.

Вона запропонувала свою допомогу та  допомогу партійної команди, додавши, що не хоче, щоб у цих умовах був поділ на владу та опозицію.

«Ми сьогодні – одна національна команда і всі ті речі, які я робила і під час кризи, і під час епідемії, я готова не просто викласти по пунктах, я готова разом з владою проходити це та допомагати», – підсумувала Юлія Тимошенко.