Партія «Батьківщина» не підтримує надання надзвичайних повноважень президенту, адже це прямо суперечить Конституції і веде до загострення політичної ситуації, що в умовах загроз, які постали перед країною, є дуже небезпечним.

Про це напередодні заявив заступник Голови партії ВО «Батьківщина» Іван Крулько в ефірі телеканалу «Прямий».

«Узурпувати владу, сказавши, що парламент не потрібен, і президент самостійно прийматиме рішення, які матимуть силу закону, – неприпустимо. Таке рішення не має нічого спільного із розв’язанням питань, з якими сьогодні зіштовхнулася країна. Не можна допустити узурпацію влади під прикриттям пандемії коронавірусу», – наголосив Іван Крулько.

Він також додав що так само, як і не можна надавати право Кабміну розпоряджатись у ручному режимі бюджетом, завівши всі кошти видаткової частини бюджету в стабілізаційний фонд.

Крім того, заступник Голови партії зазначив, що «Батьківщина» наполягатиме на відтермінуванні другого етапу медичної реформи та пропонуватиме уряду виділити субвенцію на утримання медичних закладів на місцях.

«Нам треба відтермінувати введення другого етапу медичної реформи із 1 квітня. Якщо цього не зробити, буде повний медичний колапс. Крім того, держава мусить взяти на себе відповідальність і надати субвенцію вниз, на місця, щоб медзаклади могли утримуватись незалежно від того, мають місцеві органи влади кошти чи ні», – пояснив Іван Крулько.

На його думку,  через «карантинні» закони частина доходів місцевих бюджетів була забрана, а в умовах поширення коронавірусу не можна допустити, щоб лікарні закривались чи були недофінансовані