Фракція ВО «Батьківщина» у Верховній Раді України підтримала проект Закону про внесення змін до статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати (№3354).

Як повідомив з трибуни парламенту народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, основним завданням народного обранця України є захист суспільних інтересів та окремих громадян, активна участь у здійсненні законодавчої та контрольної функції парламенту.

«Але зараз все частіше трапляються випадки, коли депутатські звернення та запити ігноруються особами, яким вони спрямовані. Відповіді на звернення та запити нерідко є формальними, адресати не реагують на питання та вимоги, які ставляться у них, а також не надають інформації, яка вимагається», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Народний депутат вважає таку ситуацію порушенням прав народного депутата.

«Коли представників Рахункової палати не допускають до «Нафтогазу», міністри закриваються від депутатів – це стовідсотковий правовий нігілізм», – підсумував Михайло Цимбалюк.