«Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними». Це стверджує 21 стаття Конституції України – одна із найголовніших і найбільш визначальних статей Основного Закону нашої держави.

Адже, без жодного перебільшення, можна стверджувати, що основна мета Конституції – це робити українців щасливими, гарантувати нашу безпеку, свободу; розвиватися, творити, досягати успіху, бути Вільним і Гідним. Бо щастя, як багатокомпонентне поняття, є невід’ємним правом кожного громадянина.

Конституція ж у різних аспектах гарантує нам це право і дає змогу його реалізувати. Саме тому наш головний обов’язок – неухильно дотримуватись її приписів. Тільки так ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як демократичної, сильної, а – головне – правової держави.

Дорога до справжньої свободи і демократії ніколи й в жодній країні не була легкою. Й Україна не виключення: навіть зараз сотні тисяч українців щодня виборюють кожному з нас право на незалежність, ба навіть, просто бути українцем. Хтось це робить зі зброєю в руках у протистоянні з російським агресором, хтось – волонтерською, громадською, науковою, дипломатичною чи політичною діяльністю, а хтось, нібито банальним, але таким важливим нині, принципом – дотримуватися законів.

Бо ми – нація, яка бореться за своє право жити в розвиненій та правовій державі. Нація, яка омиває свій шлях до перемоги кров’ю, потом і сльозами своїх найкращих представників. Але нація, яка неодмінно переможе і буде успішною!

Саме зараз усі разом будуємо незалежну державу. Ми разом є творцями її історії. І в наших з вами руках – чи будуть реалізовані ті принципи, що несе в собі наш Основний Закон, чи стануть молоді покоління українців сильними і яскравими творцями завтрашнього дня України, Європи та світу…

Пам’ятаймо, друзі, поки у нашому серці й у нашій свідомості є місце для Конституції, ми маємо імунітет проти суспільних негараздів. Зі святом Вас!