У вівторок, 30 червня, у Стрию біля пам’ятника Ярославу Стецьку відбулося урочисте віче з нагоди 79-ї річниці проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року.

Як інформує пресслужба Львівського обласного партосередку, в заході взяли участь партійці «Батьківщини» Стрия.

«Вранці 30 червня 1941 року у Львові відбулися Народні збори, на яких одностайно прийняли Акт відновлення Української Держави. Львівська радіостанція повідомила про Державницький Акт населенню України, який підтримало духовенство та  закликало українців об’єднатися задля розбудови незалежної держави», – розповів про історію свята керівник Стрийького міського осередку партії ВО «Батьківщина» Юрій Мацигін.

Він також додав, що Національні Збори, на яких було проголошено Акт, обрали головою новоствореного Державного Правління Ярослава Стецька – активного діяча ОУН, одного із найближчих соратників Степана Бандери.