Президент заборонив здійснювати безкоштовно реєстраційні дії «чорнобильцям».

Верховна Рада України 16 червня цього року ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 2030 «Про внесення змін до законодавства щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС» авторства народних депутатів від «Батьківщини» Юлії Тимошенко, Михайла Цимбалюка та інших. За цей документ у парламенті проголосували 334 народні депутати.

Втім минулого тижня в Офісі на Банковій на проголосований Закон поставили печатку «вето Президента».

Законом, який заветував Президент, народні депутати звільняли від сплати адміністративного збору при реєстрації громадські об’єднання осіб з інвалідністю, фізичних осіб-підприємців, що є особами з інвалідністю та осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та внутрішньо переміщених осіб.

Закон надав би можливість найбільш незахищеним соціальним категоріям громадян здійснювати елементарні реєстраційні дії.