В Україні зменшена кількість районів на користь окремих лобістів, при цьому не враховували думки жителів громад.

Про це під час спілкування з журналістами Самбірщини повідомив народний депутат України, голова «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк, інформує пресслужба місцевого партосередку.

За його словами, не виправдано, що голів ОТГ обиратимуть, а старост – призначатимуть.

«Батьківщина» готова пропонувати своїх кандидатів на посади очільників громад і кандидатів у депутати. Ми не проти об’єднання з демократичними силами, які сповідують такі ж цінностіДелегуватимемо досвідчених і моральних людей, бо насправді вистачить експериментів над нашим народом. До уваги братиметься програма та фаховість кандидата, попередньо відбуватиметься праймеріз, аби місцеве самоврядування ставало справді ефективним», – зазначив Михайло Цимбалюк.

За його словами, ще чинні депутати прозвітують перед виборцями, а кращих партія пропонуватиме до участі у виборах.

«Вони будуть непростими й водночас короткими. На цей період «Батьківщина» співпрацюватиме з усіма демократичними силами. І при цьому добиватиметься, щоб українці голосували не за того, хто гарно говорить, а свою перевагу підтверджували конкретними результатами. Нові партії-одноденки багато обіцяють, а «Батьківщина» парламентська сила з двадцятиоднорічним досвідом і має чіткі плани реалізації конкретних планів», – зазначив Михайло Цимбалюк.