У день смерті Маркіяна Шашкевича партійці Галицького районного осередку ВО «Батьківщина» Львова поклали квіти до пам’ятника громадському й культурному діячеві Галичини.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації, «батьківщинівці» також запалили лампадки біля могили Маркіяна Шашкевича, що на Личаківському кладовищі у Львові.

«Маркіян Шашкевич – натхненник національного пробудження Західної України, зачинатель нової української літератури в Галичині. Його переконання актуальні й у нинішній ситуації, адже саме він активно виступав за рівноправність української мови в усіх сферах життя», – сказав очільник Галицького партосередку ВО «Батьківщина» Юрій Говірко.

Довідково. Маркіян Шашкевич – видавець першого західноукраїнського альманаху «Русалка Дністровая», який побачив світ 1837 року в місті Буда (нині – Будапешт) завдяки зусиллям літературного гуртка «Руська трійця», до якого також входили Яків Головацький та Іван Вагилевич. Помер Маркіян Шашкевич 7 червня 1843 року.