У місті Угнів, що на Львівщині, за участю «батьківщинівців» Сокальського району відбулися урочисті заходи з ушанування пам’яті австрійських, німецьких та українських вояків, які загинули в Першій світовій війні.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», з ініціативи та за підтримки громадських військових організацій Австрії цього дня на міському кладовищі Угнева відкрили меморіал полеглим у часи Першої світової війни 1914-1918 років.

«Історична пам’ять – вагома складова життя кожного свідомого українця. Важливо вивчати всі сторінки історії України, хоч би якими трагічними вони інколи були. Дружні взаємовідносини країн мають міцнішати завдяки таким заходам», – наголосив голова Сокальського районного партосередку ВО «Батьківщина» Олег Кожушко.

Відбулася посвята Меморіалу воякам Першої світової війни, а також військовий салют. Опісля зустрілися громад України та Австрії, пройшли лекції на історичну тематику, виступили аматорські творчі колективи австрійської та української делегацій.