Настоятель храму Святого Йосафата в Червонограді, що на Львівщині, капелан Львівського крайового братства вояків УПА Михайло Нискогуз в інтерв’ю газеті «Високий Замок» наголосив, що Юлія Тимошенко глибоко поважає служителів церкви.

Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківшина».

Отець Михайло Нискогуз пригадує, що під час судових засідань Юлія Тимошенко завжди просила благословення й цілувала руку, після сповіді щиро молилася. Священик вважає, що це – яскраве свідчення найкращих рис характеру лідера «Батьківщини».

«В екстремальних ситуаціях чітко видно, де фальш, а де правда. Деякі з учасників суду єхидно посміхалися, мовляв навіщо така вистава? На що я зауважив, що це – лише перша дія. Друга буде тоді, коли ви зі своїми друзяками, які натхненно виконують «Мурку», будете на місці підсудної. Хотілося в залі суду промовити слова: «Як тільки прийде новий Бандера, закінчиться банди ера!», – сказав святий отець.

За словами Михайла Нискогуза, Юлія Тимошенко твердо переконана, що «під час війни позбавляти влади президента в неконституційний спосіб є злочином, а проводити вибори до Верховної Ради за старим законом – абсурд».

«Зміна виборчого законодавства, на якому наполягає Тимошенко, сприятиме кардинальному оновленню обличчя влади. А на звинувачення її в тому, що «рветься до влади», цікаво дізнатись – як можна що-небудь змінити без важелів влади?» – підсумував отець Михайло.