…Ваша щоденна праця є тією найголовнішою основою життєздатності всього нашого суспільного, а відтак і державного організму. Без Вашої самовідданості, безпрецедентної самопосвяти і часто жертовності було б неможливим щасливе і здорове життя мільйонів українців. Сьогодні в Україні відзначають День медичного працівника.

Саме працівники цієї сфери в Україні є одними із тих, хто викликає особливе захоплення, адже вони гідно виконують свій обов’язок в умовах жахливого недофінансування галузі, мізерних заробітних плат і суцільних експериментів, що ставлять під загрозу наше життя і здоров’я.

Після років «революційних» змін у медицині, нині ми можемо констатувати, що реформа повноцінно так і не відбулася, хоч насправді була і залишається життєво необхідною для нас. Після необдуманих кроків нинішнього Уряду, в Україні фактично припинили існування численні державні лікарні у невеликих містечках, перед загрозою звільнення з роботи постали тисячі медичних працівників, а українці все частіше стикаються із відмовою карети швидкої медичної допомоги приїжджати на виклики.

На окрему акцентуацію заслуговує також жахливе технічне і матеріальне забезпечення лікарень, яке має прямий негативний вплив на кожного пацієнта. І, звісно, досі гостро стоїть проблема, медичних препаратів для лікування важких захворювань, яких – варто визнати – хоч і стало більше, але через відсутність єдиних державних програм їхній розподіл між лікувальними закладами і хворими залишається хаотичним і дуже часто не прозорим.

Це тільки частина проблем, з якими щодня стикаються і пацієнти, і медики. Тому доводиться визнати, що у нашій країні зараз бути лікарем чи медсестрою дуже не легко. Але не може не тішити, що, попри численні труднощі, наші медичні працівники відповідально і з великою гідністю продовжують виконувати свій обов’язок!

Мужньо та героїчно зголошуються їхати на Схід України, рятуючи сотні-тисячі життів нашим відважним військовим. Дотримуючись клятви Гіппократа, вони часто йдуть на ризик, передовсім рятуючи життя інших… Земний уклін кожному з Вас, дорогі лікарі!

Сердечно дякую за Вашу працю! Вірю, що уже скоро ситуація у медичній сфері зміниться на краще.