Літо – це завжди пора тепла і світла – мова не лише про сонце і високу температуру. Адже літо – це час, коли ми відзначаємо одне із 12 найбільших церковних свят – Свято Трійці.

Це три дні, що символізують сходження Святого духа до апостолів, як і обіцяв Ісус перед Вознесінням на небеса.

Перед Трійцею здавна прийнято завершувати усі справи і прибирати оселі. А незмінний атрибут свята – зелене гілля і трави, якими віряни прикрашають оселі та храми. Стародавня традиція означає, що Святий Дух оновлює кожну людину. За ще однією із версій, прикрасивши травами домівку, звідти виганяли злих духів, захищаючи сім’ю від лихих очей і заздрощів.

З часом традиції забуваються, відходять у минуле. Тож тепер не так часто можна побачити, як молоді дівчата в ці дні ворожать на судженого, влаштовують масові купання. Але сила свята Трійці продовжує об’єднувати нас у спільній молитві у рідному храмі задля щасливого життя кожного українця і держави, миру і розквіту.

В ці дні, коли ми відпочиваємо і святкуємо, дозвольте привітати кожного з Вас. Побажати Божої опіки і ласки. Нехай світлі сили оберігають нас від усього злого! Розквіту Україні й шануймо традиції.