Безмежні поля золотого жита, стрімкі ріки, старовинні замки, величні гори, родючі грунти і сповнені могутністю ліси. З кожним днем я все більше захоплююся твоєю неповторністю, Україно.

Красою природи, мови, пісні й танцю. У свої 28 років ти, Україно, неймовірна! І за це тобі хочеться дякувати щохвилини.

Але найбільшим твоїм багатством були і залишаються люди. Великі спортсмени, співаки, лікарі, учителі, науковці та військові. Ті, хто у східних окопах упродовж п‘яти років боронять від ворога Батьківщину.

Тому усі вітання, які лунають в цей День, адресовані також і їм. Героїчним особам! Людям безмежної відваги і шаленої любові до рідної землі. Справжнім синам і дочкам України.

Як не прикро про це писати, але навіть зараз ти продовжуєш крокувати шляхом до Незалежності. Це і війна на сході, і війна на арені дипломатичній, де тебе пробують знищити промосковські діячі.

Але ти сильна! Ти продовжуєш виборювати для себе цілісність і свободу. Ти, як і сотні років тому, показуєш усьому світові, що заслужила бути Вільною!

Сьогодні бажаю кожному із нас, українців, мудрості та сили. Віри у світле майбутнє і плідної щоденної праці на благо найріднішої України. Бо, як писав Великий Кобзар, «Нема на світі України, Немає другого Дніпра…».

Безмежно дякуємо тобі, Україно! І вклоняємося!