Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні проєкт Закону №2031 про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд, автором якого є керівник фракції ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко та ін.

Про це розповів перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, нардеп від ВО “Батьківщина” Михайло Цимбалюк.

«Законопроєктом передбачено підвищити надбавку на догляд особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи з 75% до 150% відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність», – зазначив парламентарій.

За словами Михайла Цимбалюка, члени комітету вирішили, що до розгляду проєкту Законопроєкту у другому читанні Міністерство соціальної політики проведе розрахунок щодо необхідних коштів для виплати надбавки особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи Б I групи з 50% до 100% відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Політик також наголосив і на тому, що у пояснювальній записці проєкту Законопроєкту зазначені додаткові джерела для фінансування видатків від легалізації та деофшоризації економіки.

«Зокрема, народними депутатами фракції ВО «Батьківщина» зареєстровано два законопроєкти «Про податковий суверенітет України та офшорні компанії» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про податковий суверенітет України та офшорні компанії», – підкреслив Михайло Цимбалюк.