Судова реформа в Україні – одна з найактуальніших та обговорюваних тем, особливо в контексті європейської інтеграції нашої держави.

Кожен працівник цієї сфери у своїй роботі несе відповідальність перед своєю країною і невелика помилка у рішенні ставить під сумнів незалежність суду, підриваючи його авторитет.

Звісно, що основним завданням реформи є утвердження справедливого суду та вдосконалення української судової системи. Зараз же важливо – це відновлення довіри до судової влади, що, безумовно, потребує підвищення якості кадрового складу.

Нині модернізація судової влади, необхідність розширення гарантій реалізації прав та законних інтересів людини і громадянина в суді, забезпечення принципу верховенства права потребує пошуку нових підходів у формуванні суддівського корпусу. Висловлюється також ідея про можливість обрання суддів безпосередньо народом.

Роботи дійсно багато, бо суд у демократичній країні має бути суверенним і неупередженими. Сьогодні Україна відзначає 102-гу річницю з дня утворення Верховного (Генерального) Суду Української Народної Республіки.

Далекого грудня 1917 року українці добре розуміли і знали, що незалежний і справедливий суд є одним з найголовніших атрибутів державності. Усвідомлення цього факту суспільством тепер, через понад сто років, має стати наріжним каменем у фундаменті верховенства права в нашій державі…

Шановні судді, працівники судів, колеги-юристи! Щиро вітаю з професійним святом!
Вірю, що Ваш високий професіоналізм, вірність ідеалам Правди і Справедливості, мудрість та відповідальність за долю кожної людини, завжди будуть незаперечними заповідями Вашої роботи.