Упродовж 9-10 березня активісти місцевих партосередків ВО “Батьківщина” на Львівщині долучалися до урочистих заходів із відзначення 206-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.
 
Так, на Мостищині партійці організували марафон дитячого читання “Єднаймо душі словом Кобзаря” та підготували театралізоване дійство “Шляхами великої долі”.
 
А в читальному залі Мостиської центральної районної бібліотеки відбулося літературно-мистецьке свято «Пророк, народжений Україною».
 
На центральних площах Городка, Жидачева, Турки, Радехова, Старого Самбора та Яворова “батьківщинівці” поклали квіти до пам’ятника Кобзареві та виконали пісні на його вірші «Реве та стогне Дніпр широкий» і «Заповіт».
 
У Самборі лунали твори Шевченка у виконанні народної чоловічої капели “Дзвін”. 
По-особливому вшанували Великого Кобзаря на Жовківщині – тут за участі “батьківщинівців” пройшли конкурси на краще читання його творів, вільні мікрофони та концерти.
Крім того, у всіх народних домах Львівщини пройшли літературно-мистецькі заходи з відзначення річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка за участі працівників – “батьківщинівців”.