Сьогодні день народження і ювілей у однієї Великої Жінки… У Ліни Костенко… Знаєте, чим мені подобається і чим мене захоплює поезія Ліни?

У ній є все. На будь-який випадок, на будь-який настрій, на будь-який час. Це поезія, що не буває неактуальною. Таких геніїв у нашій історії всього декілька: Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Леся Українка, Ліна Костенко…

Іноді вранці я відкриваю її книгу і навмання обираю вірш, рядок, як настанову на новий день. Я знаходжу в ній пораду, підтримку, розуміння. Це чудово працює.

Пані Ліна дає надію. Її поезія – не оповідь байдужого спостерігача. Це – підказка, мотив, допомога у подоланні проблем. Це дороговказ до звитяг і успіхів. Навіть якщо йдеться про досі небачені людством виклики.

Що б не сталося, яка біда би не прийшла до нашого дому, – кохання все здолає, добро переможе, Любов дасть новий шанс і сили знову стати щасливим.

В ці непрості наші часи я би радила поезію Ліни Костенко, як ліки. Це наш генетичний антивірус проти будь-якої пандемії байдужості, страху, розпачу. Ця поезія лікує серце і зцілює душу.

З Днем народження, пані Ліно! Дякую Вам!

«І хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!»

З повагою, Юлія Тимошенко